BEYOND THE STANDARDS
NV Residence
Надолу

Церемонията по връчване на Академичните оскари 2023 се проведе в NV Tower


На стилна церемония в конферентния блок на NV Tower, организирана от 24 часа и с подкрепата на Минстрой, на 12-ти януари 2024г. се проведе осмото издание на Академичните Оскари. В присъстивето на премиера акад. Николай Денков, министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, кмета на София Васил Терзиев, ректорите на висшите училища в България, представители на бизнеса, бивши министри на образованието, бяха отличени университетите в България в различни направления според рейтинговата система.

Рейтинговата система се изготвя по поръчка на Министерството на образованието и науката. Класацията сравнява 51 висши училища в рамките на 52 професионални направления по 47 индикатора, а събитието събира академичния елит и бизнеса и прави връзката университети - икономика, пазар на труда.

"Задължението на бизнеса е да подготвя и да се грижи за своите кадри“. Това заяви проф.д.т.н. инж. Николай Вълканов зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, председател на Съвета на директорите и собственик на Минстрой Холдинг АД, председател на настоятелството на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" и член на настоятелството на Университета по архитектура, строителство и геодезия. „Чест и привилегия е да бъдеш тук и да говориш пред тези хора. За първи път България има премиер на науките, благодарим за това което правите, благодарим за Шенген", обърна се той към премиера акад. Николай Денков.

„Искам да споделя своя опит в работата между бизнеса и университета. Задължението на бизнеса е да подпомага университетите. Това е задължението на бизнеса, за да може тези хора да почувстват, че имат своето бъдеще. Когато завършват, младите идват готови, подготвени", заяви проф.Вълканов. Той връчи подарък на акад. Денков в знак на благодарност - икона на „Св Иван Рилски".

"Това е едно от най-полезните събития. Винаги е удоволствие да бъда тук. Рейтинговата система е една от най-добрите не само в Европа, но и в света. От нея получаваме изключително ценна информация за всяко едно висше училище, която използваме непрекъснато. С нея можем да поднесем по лесен начин на младите хора да направят своя избор. Тази информация да не бъде затворен в папките и в министерствата, а да бъде поднесена на младите хора", каза премиерът акад. Николай Денков.

Премиерът връчи наградата на университета с най-много първи места по направления - 22 Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тя бе приета от ректора проф. Георги Вълчев.

Вижте повече: Източник 24 часа https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16800623

WebDesignBG
© NV Tower. Всички права запазени.